The Things I Like

John's blog on Art, Technology, design and more!

RSS 2.0

Geen tijd voor een huisdier? Neem een huisrobot! (zie mancave.conrad.nl)

Veel mensen willen wel een huisdier, maar hebben hier eigenlijk geen tijd voor. Een hond moet drie keer per dag uitgelaten worden. Een kat zijn nagels moeten worden geknipt. En het is  natuurlijk wel zo leuk als er eens in de zoveel tijd iemand bij het dier is. Puur om te voorkomen dat hij of zij eenzaam wordt. Vervolgens moet er voer gehaald worden en heeft ieder dier zo zijn africhtingen nodig. Kortom, een huisdier hebben is heel veel werk. Maar wees niet getreurd: het robotbedrijf Anki heeft de oplossing. Zij komen met een robot, die door je huis heen beweegt en je gezelschap houdt. Hij hoeft niet zindelijk gemaakt te worden, en hoeft ook niet drie keer per dag uitgelaten te worden. Vector hebben ze de robot genoemd. Via Kickstarter probeert het bedrijf meer publiciteit voor de robot te krijgen. Dat is ze gelukt: met nog 23 dagen te gaan hebben ze al meer dan het dubbele van het bedrag opgehaald.

Zo ziet Vector eruit.

Dit is hoe Vector eruit komt te zien.

Het is de bedoeling dat Vector een van de eerste echte “huisrobots” wordt. Het is geen Alexa of robot stofzuiger, het is een echt praktisch en sociaal hulpje. Vector kan gebruikt worden als alarmklok, weerman, camera en zelfs Blackjack-dealer.  Hij wacht op je en begroet je als je thuis komt. Je kan hem zien als het perfecte alternatief voor iemand die wél een huisdier wil, maar eigenlijk geen tijd heeft. Wij durven te wedden dat daar genoeg personen van zijn namelijk, onszelf meegerekend.

Een robot die naast praktisch ook heel leuk is dus, en dat met zijn eigen persoonlijkheid. Anki heeft de robot nieuwsgierig van aard gemaakt, naar wat jij aan het doen bent en wat er op zijn pad komt. Volgens de producent moet deze robot het gevoel geven dat jij hem snapt, maar vooral ook dat hij jou snapt. Zoals Anki het zelf noemt is deze kleine metalen vriend “gemaakt om jou te helpen en te vermaken”. Voor zover wij weten, is Vector één van de eerste robots die slim genoeg is om dat allebei te doen, aan de hand van kunstmatige intelligentie. WALL-E is werkelijkheid geworden.

Vraag aan Vector wat voor weer het is of hoe de hoofdstad van Cambodja heet: hij weet het allemaal te beantwoorden.

Vraag aan Vector wat voor weer het is of hoe de hoofdstad van Cambodja heet: hij weet het allemaal te beantwoorden.

Maar..

Mocht je nou een Vector willen hebben, is er een klein probleempje. Hij wordt namelijk – zoals alle coole tech tegenwoordig – alleen in Amerika geleverd. Dit betekent dat je hem wel kan bestellen, zolang je een adresje in de VS weet te vinden. En het dan naar Nederland weet te vervoeren. Het hele apparaat kost op dit moment 199 dollar, zo’n 175 euro. Dat is inderdaad iets meer dan de vertrouwde Google Home, maar daarvoor krijg je een stuk meer persoonlijkheid in je technologie.

 

Check hier beneden de Kickstarter-video van Vector!

Het bericht Geen tijd voor een huisdier? Neem een huisrobot! verscheen eerst op Mancave.

via Mancave, https://mancave.conrad.nl/vector-huisrobot/ check out mancave.conrad.nl for more great projects!

OFF

Categories: Dutch, DYI, mancave, NL Tags: , , ,

admin


Check out this great gadget!