The Things I Like

John's blog on Art, Technology, design and more!

RSS 2.0

Eerste Hulp Op Vakantie: Airco maken (zie mancave.conrad.nl)

De zomer is nu toch wel echt in zijn volle gang. En daar hoort natuurlijk vakantie bij. Lekker naar de zon, het strand of de bergen: van een paar dagen tot maanden ertussen uit. Het enige probleem met vakantie is echter dat er altijd wel wat wordt vergeten. Daarom hebben wij voor jou een aantal dingen uitgezocht die je zelf kan maken als je al op vakantie bent en echt niet zonder dat ene apparaat kan wat je bent vergeten. Deze week: een airco maken, hoe doe je dat?

Een essentieel onderdeel van ieder – net iets té – warm land is toch wel een airco. In een hotelkamer hebben ze deze vaak wel, maar mocht je in een tent/caravan zitten zal je er toch echt zelf voor moeten zorgen. Het is dan ook een hele verschrikking als je, snakkend naar water en verkoeling, erachter komt dat deze nog gewoon op zolder ligt. En laat staan wat de rest van de familie hiervan gaat vinden, als ze ontdekken dat JIJ hem bent vergeten (want zo gaat het dan vaak wel…). Wij hebben, om jullie uit de brand en voor de hitte te helpen, uitgezocht hoe je gemakkelijk en goedkoop er zelf één maakt!

Om een koeler / airco te maken zal je een motortje nodig hebben. Toegegeven, deze heb je vaak niet zomaar op zak. Gelukkig kan je het ook zonder doen, maar dat kost wel wat extra moeite. Verder heb je een 9V batterij, een plastic bakje met deksel en plastic flesje nodig. Wat papier kan handig zijn om een daadwerkelijke ventilator van te maken.

Stap 1 van de airco maken: De basis

Snijd in de deksel van de bak een gat, groot genoeg om de motor in te stoppen. Lijm deze hier vervolgens in vast, of zorg in ieder geval dat hij niet te veel beweegt. Plak je 9V batterij aan de zijkant van de bak en sluit hem aan op de motor. Als je wil, kan je hem vastmaken. Hierdoor staat hij wel continue aan en is de batterij natuurlijk sneller leeg. Je kan hem ook los laten en aan elkaar maken wanneer je hem wil gebruiken, of een schakelaar tussen doen voor de echter preppers onder ons. Maak wat extra gaten in de deksel zodat er lucht doorheen kan komen voor de airco.

Stap 2: Luchttoevoer

Maak nu van papier ventilator vleugels, of gebruik een plastic ventilator kopstuk van een speeltje/kapotte ventilator. Lijm deze vast aan de motor. Snijd vervolgens een gat in de zijkant van de bak, waar de lucht uit de bak kan ontsnappen. Knip het flesje zo, dat je een cilindervormige buis overhoud en pas die in het gat aan de zijkant van de bak, om de lucht beter te kunnen richten.

Stop wat ijs in de bak om de lucht kouder te maken en je hebt een perfecte ventilator voor de rest van je vakantie! Hiermee zal niemand meer klagen dat je dat oude apparaat thuis bent vergeten… Airco maken made easy!

Geïnspireerd op Mr Wow

Het bericht Eerste Hulp Op Vakantie: Airco maken verscheen eerst op Mancave.

via Mancave, https://mancave.conrad.nl/airco-maken/ check out mancave.conrad.nl for more great projects!

OFF

Categories: Dutch, DYI, mancave, NL Tags: , , ,

admin


Check out this great gadget!